Slagerswereld

Home / Bronnen / Slagerswereld    |    Terug
Slagerswereld
   
   
 
 
 

Krantenartikel over de geschiedenis van de slagerswereld. In het artikel wordt ingegaan op de onhygiënische praktijken in de slagerswereld in de tweede helft van de 19e eeuw. Katsjoven is een Jiddisch woord voor vleesmeesters.

Maker: De Gelderlander
Datering: 21-02-1987
Collectie: Kranten
Nummer: 21/2/1987
Link: http://studiezaal.nijmegen.nl/ran/_detail.aspx?xmldescid=20218875
Regionaal Archief Nijmegen

Het Regionaal Archief Nijmegen beheert de archieven van de gemeentes Beuningen, Druten, Heumen, Lingewaard, Millingen, Mook en Middelaar, Nijmegen, Ubbergen, West Maas en Waal, Wijchen en archieven van bedrijven, verenigingen en particulieren. 

Het Archief kan je nog meer vertellen! Benieuwd naar de mogelijkheden voor educatie bij het Archief? Neem dan eens een kijkje op de site.

Heb je een opmerking over deze bron of een suggestie voor een nieuwe bron, onderwerp of thema? Laat het ons weten via hetarchief@nijmegen.nl.
  Gerelateerde bronnen
  Onderdeel van thema's

Geschiedenislokaal024

Slagerswereld

Tijdvak: Tijd van burgers en stoommachines (1800 tot 1900)


Omschrijving

Krantenartikel over de geschiedenis van de slagerswereld. In het artikel wordt ingegaan op de onhygiënische praktijken in de slagerswereld in de tweede helft van de 19e eeuw. Katsjoven is een Jiddisch woord voor vleesmeesters.

Maker: De Gelderlander
Datering: 21-02-1987
Collectie: Kranten
Nummer: 21/2/1987
Link: http://studiezaal.nijmegen.nl/ran/_detail.aspx?xmldescid=20218875

Regionaal Archief Nijmegen

Het Regionaal Archief Nijmegen beheert de archieven van de gemeentes Beuningen, Druten, Heumen, Lingewaard, Millingen, Mook en Middelaar, Nijmegen, Ubbergen, West Maas en Waal, Wijchen en archieven van bedrijven, verenigingen en particulieren. 

Het Archief kan je nog meer vertellen! Benieuwd naar de mogelijkheden voor educatie bij het Archief? Neem dan eens een kijkje op de site.

Trefwoorden

industriële samenleving
hygiëne
beroepen